uvádí...
21. KONGRES HOREKA 112, 2. 11. 2021, PRAHA

Martin Klouda

majitel, řezník, Maso Klouda

Martin Klouda

majitel, řezník, Maso Klouda

Vyrostl jsem na vesnici a každý den jsem pomáhal na dědově hospodářství v Deblíně. Po dvoře pobíhaly slepice, kachny i husy, na pastvě krávy, ve chlívku prasata. Pěstovali jsme vlastní ovoce a zeleninu, vyráběli domácí sýry. Od mala jsem byl součástí koloběhu přírody a života. Pomáhal jsem, když se telila kráva i při zabíjačce prasat. Všechno mělo svůj řád. Zpracování masa jsem studoval a věnoval mu mnoho let života. Sbíral jsem zkušenosti v Česku i ve světě, prošel si vším od řezníka po ředitele velké masozpracující firmy. Moje práce měla ale daleko od toho, jak jsme se zvířaty a masem nakládali na dědově hospodářství. Celou tu dobu jsem si říkal, že chci mít vlastní podnik. Že se chci vrátit blíž přírodě a respektu k ní i tomu, co nám dává. Proto jsem založil Maso Klouda, kde vše dělám s úctou ke koloběhu přírody.

Všechny části programu od: Martin Klouda

Jak porozumět koloběhu přírody, masu i jeho způsobům zpracovánÍ?

14:00-14:30
Sekce restaurace