uvádí...
DISKUSNÍ ARÉNA 2, 18. 5. 2021, PRAHA

Jiří Král

Chef de cusine, AUREOLE group, Fusion Restaurant and Lounge

Jiří Král

Chef de cusine, AUREOLE group, Fusion Restaurant and Lounge

Jiří Král se v profesionální kuchyni pohybuje již 30 let. Jeho doménou je nejenom vaření, ale i organizace, výrobní programy, vzdělávání a školení gastronomických pracovníků, audity, gastronomická poradenství či facelifty gastronomických provozů. Absolvoval několik praxí a stáží ve Francii, Německu, Švýcarsku, Skotsku, Norsku, Itálii, USA, Indonésii či Koreji. Již v roce 1996 získal titul Kuchař roku ČR. Dvanáct let byl členem a později kapitánem národního týmu kuchařů AKC ČR. Je členem rytířského cechu Chaine des Rotisseurs – rytíři gastronomie. Osm let působil jako zástupce šéfkuchaře v Catering Golem. Podílel se a organizoval státní rauty, bankety pro hlavy států včetně anglické královny. Poté nastoupil do Obecního domu, kde působil po dobu deseti let jako šéfkuchař Francouzské a Plzeňské restaurace a zároveň šest let jako šéf gastronomie pro prezidentskou kancelář ČR. V roce 2010 založil vlastní firmu Gastronomické poradenství Král a Catering Král, od roku 2011 působí jako šéfkuchař vyhlášené pražské restaurace Aureole Fusion Restaurant and Lounge. Autorsky se podílel na vzniku mnoha knižních titulů, např. Jedlá krása, Talent a profesionalita nebo Znovu objevené recepty.