uvádí...
22. KONGRES HOREKA 112, PRAHA

Jiří Král

Chef de cusine, AUREOLE group, Fusion Restaurant and Lounge

Jiří Král

Chef de cusine, AUREOLE group, Fusion Restaurant and Lounge

Jiří Král se v profesionální kuchyni pohybuje již 30 let. Jeho doménou je nejenom vaření, ale i organizace, výrobní programy, vzdělávání a školení gastronomických pracovníků, audity, gastronomická poradenství či facelifty gastronomických provozů. Absolvoval několik praxí a stáží ve Francii, Německu, Švýcarsku, Skotsku, Norsku, Itálii, USA, Indonésii či Koreji. Již v roce 1996 získal titul Kuchař roku ČR. Dvanáct let byl členem a později kapitánem národního týmu kuchařů AKC ČR. Je členem rytířského cechu Chaine des Rotisseurs – rytíři gastronomie. Osm let působil jako zástupce šéfkuchaře v Catering Golem. Podílel se a organizoval státní rauty, bankety pro hlavy států včetně anglické královny. Poté nastoupil do Obecního domu, kde působil po dobu deseti let jako šéfkuchař Francouzské a Plzeňské restaurace a zároveň šest let jako šéf gastronomie pro prezidentskou kancelář ČR. V roce 2010 založil vlastní firmu Gastronomické poradenství Král a Catering Král, od roku 2011 působí jako šéfkuchař vyhlášené pražské restaurace Aureole Fusion Restaurant and Lounge. Autorsky se podílel na vzniku mnoha knižních titulů, např. Jedlá krása, Talent a profesionalita nebo Znovu objevené recepty.