Jan Davídek se rozhodl stát kuchařem, když mu bylo 14 let. Obrovskou školou života mu byla studia a učení při hotelu InterContinental Prague, kde mu mistrová paní Ulihrachová předala veškerý svůj kuchařský um a potřebný řád. Ve druhém ročníku vyhrál celostátní soutěž Gastro Junior, a tím odstartovala jeho kuchařská soutěžní kariéra. V roce 2001 se stal členem Regionálního pražského týmu, později jeho kapitánem a následně manažerem. Po vyučení čtyři roky působil v hotelu InterContinental Prague v restauraci Zlatá Praha. V roce 2002 získal titul Kuchaře roku. Je držitelem zlaté medaile z Intergastra Stuttgart a bronzové medaile z olympiády IKA Erfurt. Z posledních úspěchů stojí za zmínku zlatá medaile z Pattaya City Culinary Challenge v roce 2012, dále 1. místo a celkové vítězství na Thailand Culinary World Challenge 2014 a bronzová medaile ze Singapuru 2015. Vlastní certifikát thajské kuchyně, který mohl uplatnit například při své stáži na Velvyslanectví ČR ve Vietnamu. Už 12. rokem zastává funkci šéfkuchaře a gastronomického poradce ve společnosti Unilever Food Solutions. V roce 2013 založil moderní kuchařský tým Czech Chefs.