uvádí...
21. KONGRES HOREKA 112, 2. 11. 2021, PRAHA
Oběd

Panelová diskuse: Stát versus podnikatel v každodenním provozu

Hází stát podnikatelům ,,klacky´´ pod nohy, nebo je jejich opěrnou holí pro nastavení vyrovnaného prostředí pro podnikání? Jaké jsou prekážky na cestě za úspěšným podnikáním, co podnikatele nejvíce trápí a jaký vliv na to má stát? Byrokracie ovlivňuje podnikání a my se budeme ptát, s čím se dnes zástupci oboru HoReCa potýkají v každodenním provozu.

Stanislav Kouba, náměstek pro daně a cla, Ministerstvo financí
Pavel Vinkler, ředitel odboru podnikatelského prostředí a obchodního podnikání, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Jan Herget, ředitel, agentura CzechTourism
Vlastimil Turza, vedoucí právního oddělení, ústřední inspektorát ČOI
Miroslav Kubec, prezident, AKC
Luboš Kastner, spolumajitel, HOSPODSKA
Gorjan Lazarov, ředitel, Orea Hotels & Resorts
Jan Hawelka, majitel, síť kaváren Lagarto

Jak mít spokojeného hosta, aneb štěstí na talíři

Zaměříme se na vysvětlení pojmu "nežádoucí reakce na potraviny" a na  rozdíl mezi alergií, intolerancí a toxickou reakcí. Dotkneme se toho, co je to tradiční česká kuchyně, jaký je její přínos pro gastronomii a co je jejím etickým rozměrem.
VIDEOPOZVÁNKA NA PŘEDNÁŠKU

Kateřina Cajthamlová, propagátorka a popularizátorka medicíny a zdravého životního stylu, internistka a systemická psychoterapeutka