Gorjan Lazarov, Chief Executive Officer, Orea Hotels & Resorts Luboš Kastner, člen představenstva, garant projektu Moje restaurace, Asociace malých a středních podniků a živnostníků Sylvio Spohr, majitel Cafe Louvre a prezident Asociace restauratérů Apron Adam Eliáš, výkonný ředitel, Český gastronomický institut Karel Havlíček, místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy
Velká dřina, sebekázeň a chuť splnit si svůj sen. Nejen to hnalo mladou, talentovanou kuchařku Kristýnu Nemčkovou na její cestě za novými zkušenostmi a získání diplomu na La Cordon Bleu London
Kristína Nemčková, Made by Kristína, vítězka soutěže MasterCheff Česko pro rok 2019, držitelka Grand Diplôme na londýnské škole Le Cordon Bleu, čerstvá posila michelinské restaurace Story v Londýně
Dva pohledy na budoucnot gastronomie a hotelnictví
V březnu roku 2020 se zásadně změnil život nás všech. Zasáhl všechny podnikatelé a obor, který byl nejdéle pozastaven a jeho provoz značně omezen, byl právě obor gastronomie a hotelnictví. Museli jsme se naučit žít jinak a změnit naše myšlení. Hledat nové cesty, jak nabídnout kvalitní služby a bezpečné prostředí hostům přes všechna nařízená omezení a rizika, nebylo a není vždy lehké. A jak to vidí epidemiolog a jaký je pohled ekonimoický?
Rastislav Maďar, epidemiolog, odborník na cestovní medicínu a vedoucí Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Lékařské fakulty Ostravské univerzity
Vladimír Pikora, hlavní ekonom analytického domu Next Finance
Fungování destinačních managementů a zapojení podnikatelů do pyramidy destinačního managementu v ČR.
Veronika Janečková, ředitelka odboru produkt managementu, výzkumu a B2B spolupráce, Agentura CzechTourism Tomáš Polanský, ředitel destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko, z.s
Panelová diskuse: Jaký byl a je boj s covidem a co na to zástupci oboru?
Luboš Kastner, člen představenstva a garant projektu Moje restaurace, Asociace malých a středních podniků a živnostníků Lukáš Pytloun, majitel, Pytloun Hotels Rastislav Maďar, epidemiolog, odborník na cestovní medicínu a vedoucí Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Lékařské fakulty Ostravské univerzity Sylvio Spohr, majitel, Cafe Louvre a prezident Asociace restauratérů Apron Vladana Horáková, Generální ředitelka Aquapalace Praha, Managing partner Golden Apple Hotels
Digitální hospoda – jak internet a technologie proměňují, pomáhají a škodí gastru
Nepřikrášlený pohled na problémy a příležitosti, které lidem v gastru přináší internet a moderní technologie. Naučíte se rozeznávat rizika a příležitosti a používat nástroje, které používají ti největší on-line hráči.
Jak nebýt šéf plantážník? Kam se svým týmem otočil kormidlo a přežil tak dobu s covidem?
Barová hvězda, která své šílené nápady proměňuje v realitu. Začínal na trzích a dnes vede slavné brněnské bary. Začali bojovat rozvozy drinků domů a nyní otevřeli venkovní Desigenový bar plusKK a jedou dál. Přijďte si poslechnout nápady, myšlenky, tipy a rady přímo z jeho úst!
Jan Vlachynský, spolumajitel, Lidi z Baru (Bar, který neexistuje, Super Panda Circus, 4pokoje, Whiskey Bar, který neexistuje)
Co na to restaurace, čím lákají své hosty, jak se vše promítlo do stavby menu, využívání surovin a celkové nabídky? Všichni chceme opět normálně fungovat.
Štěpán Návrat, majitel a executive chef fine diningové restaurace Benjamin a autentických asijských restaurací Café Buddha Norská a PRU58
Jak porozumět koloběhu přírody, masu i jeho způsobům zpracovánÍ?
Způsoby zpracování masa se stále posouvají i díky novým technologiím. Znát původ zvířat, kdo se o ně stará i čím jsou krmena. A jak je důležité spolupracovat přímo s kuchaři restaurací a bister, kterým je maso dodáváno?
Jaký je současný stav na poli příjezdového cestovního ruchu a jaké jsou predikce? Kde najít relevantní data? A co dělá CzechTourism pro to, aby pomohl restartovat příjezdy turistů do ČR? Přehled analýz, predikcí a informací s proběhlým a připravovaným kampaním a aktivitám zahraničních zastoupení CzechTourism v okolních zemích.
František Reismüller, ředitel odboru zahraničních zastoupení a marketingu
Jak zvládl BWH Hotel Group Central Europe krizi a jeho pohled do budoucnosti?
Posledních několik měsíců bylo pro hoteliéry po celém světě bezprecedentní výzvou. Koronakrize formovala a změnila náš průmysl a způsob cestování po celém světě. Ivona Meissner bude v rozhovoru se šéfredaktorkou časopisu Horeka, Janou Dorčákovou, hovořit o inovacích a získaných zkušenostech, o kreativních nápadech realizovaných v rámci spolupráce BWH Hotel Group Central Europe a o tom, jak se skupina jednotlivých hotelů vypořádává s naléhavým tématem zaměstnanců.
Ivona Meissner, ředitelka rozvoje hotelu, Rakousko a středovýchodní Evropa, BWH Hotel Group Central Europe
Digitalizace hotelů jako cesta k růstu celého odvětví
Trh s ubytováním a zážitky hledá novou identitu. Dorůstá nová generace domácích turistů, kteří mají jiné standardy, chtějí utrácet ale často nemají kde. Hotely i atrakce jim musí jít naproti. Cestou je jednoznačně digitalizace servisu i prezentace, která se může stát impulsem pro vznik zcela nových turistických destinací.
František Peterka, CEO vyhledávače ubytování a zážitků Explorio